Hlavní obsah

Žraloka, který zabil mladíka v Hurghadě, mumifikují a vystaví v muzeu. V žaludku našli hlavu oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurghada

Žraloka, který u pláže v egyptské Hurghadě minulý týden zabil ruského mladíka, vystaví v tamním muzeu. Na mumifikaci uloveného predátora už v pondělí začal pracovat tým expertů. Ze žaludku žraloka, který byl ubit k smrti, přitom předtím odstranili části těla jeho oběti.

Záběry žraloka, který u Egypta zabil ruského turistuVideo: Reuters

 
Článek

Video s přípravou těla uloveného žraloka zveřejnila televize Al-Arabíja s tím, že až experti dokončí mumifikaci, vystaví predátora v Muzeu mořské biologie v Hurghadě. Ještě před vystavením zvířete experti provedli důkladný výzkum, aby se zjistilo, co přesně ho k útoku vedlo, napsal web BNN News s odvoláním na ředitele muzea Amra Zakaríu Hamúdu.

Ze žaludku zvířete předtím pracovníci vyjmuli hlavu a horní polovinu těla zabitého třiadvacetiletého Vladimira Popovova, informovala televize s odvoláním na své zdroje. Dolní polovinu těla našli rybáři v moři krátce po útoku, když jejich blížící se loď žraloka vyplašila.

Letovisko Hurghada i pláž hotelu Dream Beach, u níž 8. června k smrtícímu incidentu došlo, patří k oblíbeným dovolenkovým destinacím i mezi českými turisty. Hrozivý útok žraloka na Popova zachytilo na kamery mobilních telefonů několik z pláže přihlížejících lidí.

Ze záběrů je patrné, že lidé na mladíka volali, aby před blížící se žraločí ploutví unikl na břeh. Muž se však do bezpečí nedokázal dostat včas a predátor jej ve vodě rozsápal. Ačkoliv původně média o Popovovi informovala jako o turistovi, později vyšlo najevo, že mladík žil se svojí rodinou v Egyptě již několik měsíců, podotkl web britského listu Daily Mail.

V červenci loňského roku po útoku žraloka v letovisku v Sahl Hašíš jižně od Hurghady zahynula rakouská turistka. Egyptské úřady se nyní mimo jiné chystají nařídit hotelům v letoviscích rozmístit kolem pláží ochranné sítě s přesně danými parametry, aby se podobným incidentům zabránilo, informovala al-Arabíja.

Žralok u pláže v Hurghadě roztrhal ruského mladíka před očima otce. Zachytily to kamery

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám