Hlavní obsah

Zloději vykrádají na Srí Lance márnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COLOMBO

V Indonésii podezření na obchody se sirotky Skupiny tvořené hlavně výrostky kradou v márnici ve zničeném srílanském městě Galle mrtvoly a prodávají je pozůstalým, většinou za padesát dolarů (asi 1200 korun). Ve svém pondělním vydání to napsal srílanský deník The Daily Mirror.

Foto: Věra Breiová
Článek

"Objevily se případy, kdy zloději uřezali mrtvým uši a prsty, aby získali náušnice a prsteny," vylíčil list další případy šokujícího lidského hyenismu.

Podle německé televize SAT 1 komplikují na ostrově pátrání po obětech skupiny dětí, které s fotografiemi v rukou hledají mrtvé cizince. Většinu z nich si najali příbuzní, kteří jim slíbili částky až do několika tisíc dolarů, pokud těla objeví.

Na Srí Lance jeden z ženských spolků upozornil, že ti, kdo přežili katastrofu, se stávají oběťmi násilníků: útočníci znásilňují ženy a využívají k tomu nedostatečného bezpečnostního dozoru v uprchlických střediscích. Bez domova na ostrově zůstává milión lidí.

Z Indonésie jsou hlášeny i nepotvrzené zprávy o obchodování s dětmi, které osiřely. "Nemůžeme prohlásit, že se to stalo, protože v tomto okamžiku je zde situace velmi chaotická. Ministerstvo to ale prošetří, jelikož takové věci nelze tolerovat," řekl činitel ministerstva sociálních věcí Makmur Sunusi.

Reklama

Výběr článků

Načítám