Hlavní obsah

Kyrgyzsko-čínské pomezí zasáhla série zemětřesení o síle až osmi stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Série zemětřesení zasáhla v noci na úterý čínské příhraničí oblasti s Kyrgyzstánem. Podle kyrgyzských zdrojů nejsilnější z šesti otřesů dosahoval osmi stupňů. Epicentrum se nacházelo v hloubce 22 kilometrů, uvedla Reuters.

Následky zemětřesení na západě ČínyVideo: AP

 
Článek

Předběžné zprávy zveřejněné kyrgyzským ministerstvem pro mimořádné situace uvádějí, že na území tohoto státu ke ztrátám na životech a majetku nedošlo. Napsal to zpravodajský portál 24.kg.

Podle agentury Reuters se v dotčené oblasti na pomezí Kyrgyzstánu a čínské provincie Sin-ťiang zřítilo několik domů, zprávy o počtech zraněných nebo obětech v brzkých ranních hodinách nebyly k dispozici.

Foto: Wang Xudong, ČTK/AP

Čínští záchranáři zasahují v jednom z měst prefektury Aksu.

K otřesům došlo v hornaté oblasti, asi 50 kilometrů od městské prefektury Wu-si. Pět vesnic se nachází v okruhu asi 20 kilometrů od epicentra. Silné otřesy okamžitě zastavily vlakovou dopravu. Na místě byly zahájeny záchranné práce.

Otřesy pocítili i obyvatelé kazachstánského největšího města Almaty, které leží zhruba 270 kilometrů severozápadně od epicentra.

Pět dnů po zemětřesení vytáhli v Japonsku z trosek stařenku

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám