Hlavní obsah

Zeman označil vyřazení Rusů z olympiády za nerozumné, všimli si v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský server sportrbc.ru využil rozhovoru bývalého prezidenta Miloše Zemana pro český on-line portál iDnes. Na pasáži, v níž exprezident označil vyloučení Rusů z olympijských her za nerozumné, postavil sportrbc.ru svůj článek.

Foto: Novinky

Exprezident Miloš Zeman

Článek

Server upozornil na názor Zemana, který se domnívá, že ruským sportovcům by neměla být zakázána účast na olympijských hrách.

„Jsem starší muž a viděl jsem, jak první západní země bojkotovaly olympiádu v Moskvě a komunistické země bojkotovaly hry v Los Angeles. Na základě této zkušenosti považuji takové bojkoty mírně řečeno za velmi nerozumné. Pokud vám bude odepřena účast – ať už se jedná o bojkot, nebo vyloučení – výsledek bude úplně stejný,“ citoval ruský server Zemanova slova.

Na doporučení Mezinárodního olympijského výboru byli Rusové a Bělorusové od loňského února vyloučeni z mezinárodních turnajů ve většině sportů. Doporučení se nevztahují na nadcházející olympijské hry. O tom, zda se ruští a běloruští sportovci olympiády budou účastnit, se nyní rozhoduje.

Ukrajina nařídila svým sportovcům bojkotovat soutěže s Rusy a Bělorusy

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám