Hlavní obsah

Zelenskyj vyhodil šéfy tří regionálních správ

Ve funkcích šéfů regionální správy skončili Serhij Hajdaj, Serhij Hamalé a Maksym Marčenko. Důvod, proč je prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal, nikdo nesdělil, píše server Ukrajinska pravda.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

Deník Ukrajinska pravda píše s odvoláním na své zdroje, že odvolaný Serhij Hajdaj, šéf okupované Luhanské oblasti, by se měl stát velvyslancem v Kazachstánu. Deník připomíná, že první informace o jeho odvolání se objevily letos v lednu.

O bývalém podnikateli a nejvyšším představiteli západoukrajinské Chmelnycké oblasti Serhiji Hamalém se v posledních dnech šířily na sociálních sítích dosud nepotvrzené informace, že ho zastavila policejní hlídka, když řídil opilý, napsala Ukrajinska pravda.

Za odvoláním šéfa oděské oblastní správy armádního plukovníka Maksyma Marčenka je zřejmě korupce. Média připomínají, že v uplynulých týdnech byli pro podezření z korupce zadrženi dva jeho náměstci.

Prezident Zelenskyj v lednu, v rámci rozsáhlých personálních změn ve státních institucích, odvolal pět šéfů regionálních správ, a to Kyjevské, Dněpropetrovské, Záporožské, Sumské a Chersonské oblasti. Důvodem byly korupční skandály.

Zelenskyj zbavil funkce vysoce postaveného ukrajinského velitele

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám