Hlavní obsah

Zelenskyj se v rozhovoru neudržel a Putina počastoval vulgarismem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ukrajina teď ze všeho nejvíc potřebuje západní stíhačky, aby vyrovnala ruskou převahu ve vzduchu, řekl v interview pro americkou televizi NBC News ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. S ruským prezidentem Vladimirem Putinem, kterého označil za zasr…ho teroristu, prý teď nemá smysl jednat.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

Pošlete nám hlavně bojová letadla, jinak budou za pár let ve válce s Ruskem umírat vaši synové a dcery. Také tuto myšlenku vyslovil ve 45 minut trvajícím rozhovoru s moderátorkou americké televize NBC News ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ruského prezidenta Vladimira Putina Zelenskyj označil za „zasr…ho teroristu“, s nímž nelze nyní vést žádné rozhovory. Ukrajina nemá v současnosti s Ruskem žádné vztahy, protože „s teroristy nelze vést dialog“.

Vulgární výraz (v angličtině „fucking terorist“) musela televize tzv. vypípnout.

Část interview se týkala výroků exprezidenta USA Donalda Trumpa, který se již dříve vyjádřil, že pokud by u moci v USA byl on, válka na Ukrajině by „skončila do 24 hodin“. Zelenskyj ho na dálku pozval na Ukrajinu s tím, že „by mu stačilo 24 minut, aby Trumpovi vysvětlil, že to není možné“.

Trump bude zřejmě příští rok usilovat o další prezidentský mandát, mezi republikánskými uchazeči o nominaci zatím s přehledem vede. Je možné, že v případě znovuzvolení by usiloval o snížení, či dokonce úplné zastavení vojenské pomoci ze strany USA pro Ukrajinu.

Zelenskyj: Konflikt v Gaze odvádí pozornost od války na Ukrajině

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám