Hlavní obsah

Zadržen Maročan podezřelý z účasti na madridských atentátech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

V Barceloně byl zadržen v sobotu Maročan, který je podezřelý, že se podílel na březnových atentátech Madridu. Je to již čtvrtý Maročan zadržený tento týden. Policie ho podezírá, že je spojen gangem, který teroristům opatřil výbušniny.

Foto: Josef Zajíc

Obec Staříč 11.9.2017 Rozhledna Okrouhlá.

Článek

Byl zadržen několik dnů poté, co byli ve stejném městě dopadeni tři další Maročané. Španělsko žádá o vydání dalších dvou podezřelých Maroko.

Za útoky údajně nese odpovědnost přes dvacet mužů, převážně Maročanů. Zadržení čekají ve vazbě čekají na soud. Jeden nezletilý byl už odsouzen kvůli tomu, že pomáhal opatřit výbušniny. Část pachatelů spáchala už na jaře sebevraždu, když je obklíčila španělská policie.

Čerstvě zadržený muž byl stejně jako předchozí tři převezen do Madridu, kde bude vyslýchán. Je podezřelý z vazeb na mezinárodní síť islámských teroristů.

Při atentátech na madridských nádražích zemřelo 11. března 191 lidí. V rámci jejich vyšetřování bylo dosud zadrženo na 120 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám