Hlavní obsah

Zabíjení mě baví. Americký gardista hledal na internetu práci nájemného vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snahu o přivýdělek pojal člen americké Letecké národní gardy dosti svérázným způsobem. Na internetu sháněl práci jako nájemný zabiják. Jedenadvacetiletý Josiah Ernesto Garcia se ale nechal napálit parodickou webovou stránkou, která zalarmovala úřady.

Foto: Facebook, Bez zdroje

Josiah Ernesto Garcia

Článek

Práci nájemného vraha začal Garcia vyhledávat v únoru, kdy také vyplnil formulář na parodickém webu Rentahitman.com, popsala prokuratura státu Tennessee. Gardista přitom zdůrazňoval, že má vojenské zkušenosti. Následně jako důkaz poskytl snímek svého řidičského průkazu, svou fotografii a životopis, popsal web listu New York Post.

Hledám práci, která je dobře placená a souvisí s mými vojenskými zkušenostmi (střelba a zabíjení označeného cíle)
Josiah Ernesto Garcia, zatčený člen Letecké národní gardy

„Hledám práci, která je dobře placená a souvisí s mými vojenskými zkušenostmi (střelba a zabíjení označeného cíle),“ napsal podle soudních dokumentů Garcia v následném e-mailu. Zmínil přitom, že peníze potřebuje pro svou rodinu. „Co můžu říct. To, co dělám, mě baví,“ ujistil také s tím, že mezi gardisty prý získal přezdívku Rozparovač.

Přišel si pro zálohu

„Až budou připraveni, obdržíte zprávu. Načasování vychází z potřeb klienta,“ vzkázal mu vlastník webu Bob Innes. Odpověď už přitom psal v součinnosti s agenty Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Američan obviněný ze zveřejnění utajovaných dokumentů byl obviněn

Amerika

Garcia si následně domluvil, že za 5000 dolarů (zhruba 106 tisíc Kč) zabije údajného násilnického manžela. Na schůzce s agentem FBI v přestrojení následně dostal zálohu ve výši 2500 dolarů spolu s fotografiemi a údaji o domnělé oběti.

„Poté, co souhlasil s podmínkami sjednané vraždy, zeptal se Garcia agenta, zda bude potřebovat fotografii mrtvého těla jako důkaz,“ popisují podle stanice Sky News soudní dokumenty schůzku ve městě Hendersonville ve státě Tennessee.

Krátce na to byl Garcia zatčen a obviněn z přípravy nájemné vraždy. Nyní mu hrozí deset let vězení. Při domovní prohlídce u něj agenti FBI zabavili i samonabíjecí pušku, kterou sliboval čin provést.

Není to první zatčení po vyplnění formuláře na webu Rentahitman.com, upozornil New York Post s tím, že takto byl dopaden například muž ze státu Nové Mexiko, který se chtěl zbavit rodičů své manželky.

Uniklé dokumenty pomáhala rozšířit i exčlenka námořnictva USA

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám