Hlavní obsah

Za rychlou jízdu zaplatí slovenský ministr 2000 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LINEC

Slovenský ministr hospodářství Pavol Rusko zaplatí 2000 eur (asi 60 tis. Kč) za rychlou jízdu v severorakouském Linci v prosinci 2004. Sumu mu ve správním řízení vyměřilo okresní hejtmanství v severorakouském Linci. Uvedl to v pondělí deník Kronen Zeitung.

Foto: MHF F.L.Věka (archiv)

Cigánski diabli na festivalu F. L. Věka.

Článek

"Je dobře, že jsme naši tvrdou linii obhájili," řekl o víkendu listu zástupce dopravního referátu Erich Haider.

Ruskovi navíc hrozí až tříměsíční zákaz řízení automobilů na území Rakouska. Podle některých slovenských a rakouských médií se postihu s největší pravděpodobností nevyhne.

Haider se novinářům přiznal, že přísný postih konzultoval s ministerstvem zahraničních věcí. Úřad mu údajně odpověděl, že Rusko by trestán jako "ministr s úplnou imunitou" trestán být neměl. To ale policie odmítla.

Ministr je také člověk

"Jestli chce ministerstvo zahraničních věcí někoho chránit, musí potom na sebe vzít odpovědnost za následky případné dopravní nehody," vzkázal diplomatům Haider.

Podle něj je za stejný přestupek tvrdě trestán každý rakouský řidič. On tak nevidí jediný důvod, proč by měl slovenský ministr získávat nějaké výhody.

Rusko se prohřešil proti zákonu 18. prosince 2004. Policie naměřila jeho soukromému vozidlu u Lince rychlost 235 km/h. V místě je ale povoleno jet jen 100 km/h. Ministr se navíc údajně snažil mužům zákona ujet. [celá zpráva]

Rusko posléze na místě zaplatil pokutu 700 eur (asi 21 tis. Kč) a pokračoval v jízdě na Slovensko. Krajský úřad v Linci zahájil trestní stíhání 21. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám