Hlavní obsah

Za hromadný incest ve Francii soud vyměřil 7 až 20 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Soud ve francouzském městě Agen ve středu rozřešil případ hromadného incestu napříč generacemi. Celkově se ze sexuálního násilí vůči svým blízkým zpovídalo 13 osob: 7 mužů a 6 žen ve věku 29 až 74 let. Za znásilňování a pohlavního zneužívání potomků v dětském věku soud viníkům vyměřil tresty v délce 7 až 20 let.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Nejvyšší, dvacetiletý trest dostal patriarcha rodu, 74letý zemědělec z regionu Marmande, který kdysi nutil své čtyři děti a později i jejich potomky, aby s ním měli sexuální styk.

Když farmářovy děti dospěly, začaly i ony samy znásilňovat a zneužívat své potomky, včetně synovců a neteří. Tyto sexuální praktiky se odehrávaly často ve skupinách a s použitím hrubého násilí.

Jeho manželka byla odsouzena k patnácti letům, další čtyři ženy k devíti a jedna k sedmi letům vězení. Čtyři muži půjdou do vězení na čtrnáct až osmnáct let. Rozsudky nad ženami byly většinou tvrdší, než jaké žádala prokuratura.

Brutální násilí mezi generacemi

Všichni odsouzení ztrácejí na deset let svá občanská a rodinná práva. Dva muži byli obžaloby zproštěni. Oba od začátku popírali, že by se něčeho dopustili. Proces, který začal 19. ledna, se odehrával s vyloučením veřejnosti.

Patriarcha rodu se už během prvního týdne přiznal k většině zločinů, z nichž byl obžalován, a poté se úplně nebo částečně přiznali i další.

Šlo o systematické znásilňování, často doprovázené týráním a často prováděné skupinově. Rodiče přitom nutili své děti k sexu mezi sebou.

Násilnosti prozradil úřadům chlapec, kterému je nyní šestnáct let a už byl odsouzený za znásilnění své sestry.

Rodina žila v nuzných poměrech na statku v departementu Lot-et-Garonne na jihozápadě Francie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám