Hlavní obsah

Vznikne nová vojenská aliance zemí, které mají Američanů „plné zuby“, předpovídá Medvěděv

Jednání na americké základně Ramstein v Německu naznačují, že Západ bude Ukrajině dodávat zbraně po dlouhou dobu, aby vyčerpal Rusko, domnívá se Dmitrij Medvěděv, místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace. Vleklý konflikt by ale podle něj mohl vést k vytvoření nové protiamerické vojenské aliance.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Dmitrij Medvěděv

Článek

„Schůzka v Ramsteinu a dodávka těžkých zbraní Kyjevu nenechávají nikoho na pochybách, že naši nepřátelé se nás budou donekonečna snažit vyčerpat nebo ještě lépe zničit. A mají dost zbraní. V případě potřeby začnou vyrábět nové. Proto není třeba iluzí. Jaké z toho plyne ponaučení? Za prvé, bude to velmi obtížné,“ napsal na svém telegramovém účtu.

V určitém okamžiku vleklý konflikt povede podle Medvěděva k vytvoření nové vojenské aliance z těch zemí, které jsou „znechuceny Američany a smečkou jejich vykastrovaných psů“.

„V historii lidstva se to během dlouhých válek vždy dělo. Evropa, zbytky nešťastných Ukrajinců a svět se opět dostanou do rovnovážného stavu. Pokud ovšem není pozdě,“ uzavřel.

Zástupci pěti desítek zemí podporujících Ukrajinu v pátek na konferenci na americké letecké základně Ramstein v Německu oproti očekávání nerozhodli o poskytnutí německých tanků Leopard ukrajinským ozbrojeným silám.

Podle Berlína ale rozhodnutí v této věci padne brzy. Schůzka, která Kyjevu zaručila další podporu, se podle amerického ministra obrany Lloyda Austina soustředila na posílení ukrajinské vzdušné obrany proti ruským úderům.

Boje na Ukrajině se zastavily na mrtvém bodě, tvrdí britská vojenská rozvědka

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám