Hlavní obsah

Výbuch zábavní pyrotechniky zabil 17 Pákistánců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Nejméně 17 obětí má na svědomí mohutná exploze kontejneru naloženého zábavní pyrotechnikou a komponenty k její výrobě, která v úterý otřásla jihopákistánským městem Sialkot. Mezi mrtvými jsou nejméně dva žáci blízké školy, kteří ve chvíli výbuchu právě vycházeli na ulici. Neoficiální zdroje hovoří o 25 obětech. Desítky dalších osob utrpěly zranění.

Foto: Archiv

Giotto di Bondone: freska Klanění tří králů (1304)

Článek

Neštěstí se stalo ve městě Sialkot ležícím zhruba sto kilometrů severozápadně od hlavního města provincie Paňdžáb Láhauru, upřesnily policejní zdroje. Kontejner s pyrotechnikou byl uskladněn v tranzitním prostoru na okraji města, kde čekal na převoz do Láhauru.

Explozi zapříčinil požár

Výbuchu podle svědků předcházel požár, jehož příčiny dosud nebyly zjištěny. Na nedalekou školu dopadly při explozi hořící kusy, od nichž vzplála celá střecha. Studenti i učitelé museli být evakuováni. Podle nemocničních zdrojů je nejméně sedm zraněných v kritickém stavu.

Láhaur, který je největším městem na východě Pákistánu, je zároveň centrem obchodu se zábavní pyrotechnikou v zemi. Provinční vláda se opakovaně snažila tento prodej omezit, avšak marně.

Reklama

Výběr článků

Načítám