Hlavní obsah

V troskách domu, který se zřítil v Marseille, se našla tři těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči našli tři těla v troskách budovy, která se v noci na neděli po výbuchu zřítila ve francouzském přístavním městě Marseille. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP s odvoláním na pondělní vyjádření starosty druhého největšího města Francie.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Hasiči prohledávají trosky budovy, která se zřítila v Marseille

Článek

„Dnes ráno jsme ve velkém zármutku a bolesti,“ napsal starosta Marseille Benoit Payan na svém Twitteru a dodal, že záchranné operace „neúnavně“ pokračují. Mrtvé, které hasiči v troskách našli, se podle něj zatím nepodařilo identifikovat.

Podle úřadů se nyní pohřešuje pět lidí ze zříceného domu. Záchranné akce v sutinách domu komplikoval požár, který na místě vypukl. Pátrání po přeživších tak začalo až v neděli večer. Podle Payana se navíc může oheň kdykoliv znovu rozhořet.

V neděli bylo do nemocnice převezeno pět lidí s těžkými zraněními. Zranění pocházejí z okolních budov, které byly rovněž částečně poškozeny. Z nich bylo podle ministra pro města a bydlení Oliviera Kleina, který Marseille v pondělí navštívil, evakuováno kolem 200 lidí, uvedla agentura Reuters.

Starosta Payan už dříve uvedl, že pětiposchoďová budova se zřítila pravděpodobně v důsledku výbuchu, jehož příčiny nejsou dosud známy. Podle prokurátorky Dominique Laurensové je jednou z vyšetřovacích tezí únik plynu.

Foto: Bishr El Touni, ČTK/AP

Bagr odklízí trosky zničené budovy. V troskách byla přes noc nalezena tři těla

V listopadu 2018 si zřícení dvou budov v jiné části Marseille vyžádalo osm mrtvých. Tehdy se domy zřítily kvůli špatné údržbě. Podle úřadů byl ale dům, který se zřítil v neděli, v relativně dobrém stavu.

V Marseille se zřítil čtyřpodlažní dům, zřejmě po výbuchu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám