Hlavní obsah

V Marseille se zřítil čtyřpodlažní dům, zřejmě po výbuchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centru francouzského Marseille se v neděli krátce po půlnoci zřítil čtyřpodlažní obytný dům. Podle starosty města Benoita Payana mohl zřícení předcházet výbuch, jehož příčina je neznámá. Záchranné práce znesnadňuje požár. Je možné, že v sutinách se nacházejí oběti.

V Marseille se zřítil čtyřpodlažní dům, zřejmě po výbuchuVideo: AP

 
Článek

Podle některých informací způsobil zřícení domu výbuch plynu.

„Máme na místě stovku lidí. Prioritou je uhasit oheň a odklidit trosky, abychom našli lidi, kteří pod nimi mohli uváznout,“ řekl v noci představitel hasičů Lionel Matthew. Podle agentury AP i více než šest hodin od zřícení budovy šlehaly zpod sutin plameny.

Foto: Naima Haoulia, Reuters

Policisté a hasiči na místě zřícení domu

Podle vyjádření starosty Payana z nedělního rána je „nesmírně obtížné“ dostat požár pod kontrolu. Hasiči podle něj posuzují nejlepší způsob, jak plameny uhasit, protože uvnitř stále mohou být živí lidé.

Foto: Naima Haoulia, Reuters

Požár komplikuje záchranné práce

„Musíme být připraveni na oběti této strašné tragédie,“ řekl Payan s tím, že pět lidí bylo zraněno v sousedních budovách, které se částečně rovněž zřítily. Ulice v okolí byly uzavřeny.

Dům se zřítil krátce před 01:00. Budova se nachází ve staré čtvrti v centru druhého největšího francouzského města.

V listopadu 2018 si zřícení dvou budov v jiné části Marseille vyžádalo osm mrtvých.

Mohutný výbuch v továrně na čokoládu v USA. Pět mrtvých, šest nezvěstných

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám