Hlavní obsah

V Rusku se otevřela země, pohltila osmnáctiměsíční dítě

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Tragická událost se stala v městě Brjansk na západě evropské části Ruska, ležícím zhruba 380 kilometrů jihozápadně od Moskvy. Dítě ve věku 18 měsíců zmizelo v systému městské kanalizace poté, co se propadl chodník. Uvedla to agentura AP.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K události došlo ve chvíli, kdy po inkriminovaném chodníku jela s kočárkem šestadvacetiletá manželka tamního policisty. Najednou se pod nimi doslova rozevřela země. Podle agentury RIA Novosti se to stalo v centru města a otvor byl veliký asi tři čtvereční metry.

Podle dostupných informací vyplývá, že žena byla zachráněna, když se ještě stačila zachytit. Dítě i s kočárkem však skončilo kdesi ve sběrné nádrži kanalizačního systému a je pokládáno za mrtvé.

Vyšetřovatelé pracují na zjištění příčiny nedělního neštěstí, nejvíce se přiklánějí ke konstrukční závadě kanalizačního systému. Bylo zahájeno trestní řízení v důsledku nedbalosti při stavbě.

Není to první případ v Rusku, kdy podzemní potrubí vedoucí horkou vodu prasklo, což způsobilo nenadálý propad země nad ním. V těchto případech pak vzniká velké nebezpečí pro lidi pohybující se právě v těchto místech.

Reklama

Výběr článků

Načítám