Hlavní obsah

V Rusku poblíž hranic s Ukrajinou hoří velká nádrž s ropnými produkty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na severu ruské Brjanské oblasti, která hraničí s Ukrajinou, hoří velká nádrž s ropnými produkty. Na sociální síti Telegram to uvedl gubernátor oblasti Alexandr Bogomaz. O původu požáru se nezmínil, oběti podle něj nejsou.

Foto: Reuters

Požár ve skladu pohonných hmot v Makijivce (ilustrační foto)

Článek

„V Suražském okrese hoří nádrže s ropnými produkty. Na místě zasahují hasiči a záchranáři. Plocha požáru je 1800 m². Informace o obětech nebyly hlášeny,“ napsal gubernátor.

Na hašení ohně se podílí přes 80 lidí a 30 jednotek, uvedl Bogomaz. Na místo požáru byla podle jeho slov povolána také letecká jednotka ministerstva pro mimořádné situace.

Oheň zasáhl oblast na severu, v okolí města Suraž, které leží zhruba 75 kilometrů od hranice s Ukrajinou. Na tu Rusko letos v únoru zaútočilo.

Problémy v noci na středu hlásil i další ruský region přiléhající k Ukrajině. Gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt podle ruskojazyčného serveru BBC uvedl, že některé okresy sousedící s Ukrajinou jsou částečně bez proudu. Kyjev obvinil, že na ruském území útočil na energetické zařízení.

Zprávy nelze nezávisle ověřit, Ukrajina se k obvinění nevyjádřila.

Rusko od začátku října masivně útočí na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Následkem jsou mimo jiné rozsáhlé výpadky v dodávkách elektrické energie, tepla a vody. Ukrajinské úřady po nich také hlásí oběti z řad civilistů.

Zelenskyj: Rusko do konce roku ztratí na Ukrajině 100 tisíc vojáků

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám