Hlavní obsah

V rakouském Ötztalu lavina zasypala 18 nizozemských turistů, někteří nepřežili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V městečku Vent v náručí Ötztalských Alp se ve čtvrtek dopoledne zřítila lavina a zasypala podle prvních informací 18 osob, píše deník Kronen Zeitung. Záchranářům se zatím podařilo vyprostit čtyři živé osoby a dva mrtvé.

Foto: Profimedia.cz

Ötztalské Alpy

Článek

Podle prvotních informací lavina spadla kolem 11. hodiny dopoledne v obci Vent im Niedertal ve směru na chatu Martin Busch Hütte. Do této oblasti vede silnice, píše deník Kronen Zeitung.

V místě operují záchranáři s psovody a do pátrání jsou nasazeny také vrtulníky, jedině s nimi se záchranáři na místo neštěstí dostanou.

Ve francouzských Alpách se strhla lavina kousek od lyžařů

Evropa

Podle informací deníku Kronen Zeitung mají být oběťmi turisté z Nizozemska.

V Tyrolsku je ve čtvrtek poměrně nízké lavinové nebezpečí, odpovídá druhému z pěti stupňů. Riziko sesuvu lavin se ale během dne v důsledku stoupajících teplot zvyšuje, a to zejména na extrémně strmých místech.

V úterý lavina nedaleko tyrolského Schwazu na hoře Bärenkopf zavalila šest výletníků, 19letý muž z Německa zemřel. Masy sněhu se podle odborníků utrhly samovolně, turisté k tomu nepřispěli.

Tři lyžaři z Česka zahynuli při pádu laviny v Kyrgyzstánu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám