Hlavní obsah

Ve francouzských Alpách se strhla lavina kousek od lyžařů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaleko francouzské vesnice Chamonix v Alpách se v úterý strhla lavina. Na kameru ji zachytil jeden z lyžařů, který spolu s dalšími pěti lidmi chvíli před tím stejným místem projížděl. Nikomu z lyžařů se nic nestalo.

Ve Francouzských Alpách se utrhla lavina kousek od lyžařů.Video: Reuters

 
Článek

„Lavina zasypala naše stopy, které jsme ve sněhu udělali asi dvě hodiny před jejím spadnutím… Byla to smrtící lavina. Naštěstí tam ale v tu chvíli nikdo nebyl,“ uvedl Gabriel Mazur, horský průvodce a lyžařský instruktor, který záběry natočil.

Mazur dodal, že chvíli po pádu laviny na místo dorazil i vrtulník horské služby, aby oblast prohledal, žádné lidi ale nenašel.

Chamonix je město a stejnojmenné rozlehlé lyžařské středisko na úpatí nejvyšší evropské hory Mont Blanc. Lavina spadla v místě ležícím mimo sjezdové tratě pro běžné lyžaře.

Neobvyklé extrémní počasí ovlivňuje zimní lyžařskou sezonu po celé Evropě. V neděli zasáhly laviny několik vesnic a lyžařských středisek ve Francii a Itálii.

Itálii a Francii sužují laviny a extrémní počasí. V Savoně udeřilo i tornádo

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám