Hlavní obsah

V kauze před 13 lety zmizelé Maddie je nový podezřelý, 43letý Němec

Němečtí vyšetřovatelé podezřívají z vraždy britské dívky Maddie McCannové, která zmizela před 13 lety při rodinné dovolené v Portugalsku, 43letého muže z Německa. Vyšetřování otevřelo státní zastupitelství v Braunschweigu, informoval ve středu Spolkový kriminální úřad.

Foto: Profimedia.cz

Maddie McCanová

Článek

Podezřelý, který byl už v minulosti podle agentury DPA vícekrát trestán kvůli sexuálním deliktům i na dětech, si v současnosti odpykává víceletý trest ve vězení.

Tehdy tříletá Madeleine McCannová zmizela v květnu 2007 z apartmánu v turistickém komplexu v Praia da Luz u jihoportugalského města Lagos v regionu Algarve. Její rodiče byli tehdy na večeři v blízké restauraci. Agentura DPA připomíná, že o osud dívenky se zajímala média na celém světě. Vyšetřovatelé předpokládali, že Maddie někdo unesl, po jistou dobu byli mezi podezřelými i rodiče holčičky.

Podezřelý Němec v letech 1995 až 2007 pravidelně pobýval v regionu Algarve, vykonával tam příležitostné práce třeba v gastronomii, uvedl Spolkový kriminální úřad. Případ léta vyšetřuje britský Scotland Yard ve spolupráci s policií v Portugalsku a Německu.

Tělo mrtvé Maddie převáželi v autě pronajatém rodiči

Evropa

Rodiče Madeleine se opakovaně obraceli na veřejnost, aby jim pomohla získat informace o jejich dceři. „Všechno, co jsme kdy chtěli, je najít ji, ukázat pravdu a dohnat odpovědné ke spravedlnosti,” uvedli McCannovi.

Kate McCannová před třemi lety, na desáté výročí zmizení Maddie přiznala, že dceři stále kupují dárky k narozeninám a Vánocům.

V místě, kde zmizela malá Madeleine, budou forenzní experti zkoumat půdu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám