Hlavní obsah

Tělo mrtvé Maddie převáželi v autě pronajatém rodiči

– LISABON
Novinky, aš, Daily Star, Manchester Evening News, The Guardian

Portugalská policie v úterý oznámila, že v kufru vozu, který si najali rodiče nezvěstné čtyřleté Britky Madeleine, byly nalezeny stopy po jejím mrtvém těle. Rodiče, které portugalská policie nyní považuje za hlavní podezřelé, jsou otřeseni. Otec Maddie přesto sdělil, že pořád věří, že jeho dcera bude nalezena živá. Uvedl to v blogu ve středu.

Článek

Portugalští detektivové oznámili, že našli stopy tělesných tekutin v kufru pod koberečkem, který zakrývá rezervu. Test DNA potvrdil, že patřily Maddie.

Podle policie v autě ale bylo převáženo mrtvé tělo, uvedl britský list Daily Star. Policisté pracují s hypotézou, že matka omylem předávkovala Maddie sedativy. Rodiče jí je měli podat 3. května, protože chtěli jít na večer do restaurace, která se nacházela nedaleko apartmánu, v němž trávili dovolenou.

Otce popírá, že by dívka byla mrtvá

Policie o tekutinách oběti informovala krátce poté, co rodiče poprvé připustili, že jejich dcera by mohla být mrtvá. Informoval o tom jejich mluvčí Clarence Mitchell. Ve středu ale dívčin otec Gerry McCann, podle kterého byla Madeleine unesena, ve svém blogu uvedl, že stále doufá, že Maddie žije. "Navzdory některým zprávám jsme, Kate a já, nepřijali, že Madelaine je ´pravděpodobně mrtvá´. Víme, že je to možnost." Podle něj zatím nejsou žádné jednoznačné důkazy, že by děvče bylo mrtvé. Ocenil, že detektivové znovu prozkoumali všechny důkazy.

Počátkem září portugalská policie označila Gerryho a Kate McCannovi za hlavní podezřelé. Podle britského listu The Guardian policie už v sobotu začala hledat mrtvé tělo Maddie v zalesněné a jezernaté krajině v okolí přímořského letoviska Algarve, kde rodina byla na dovolené. V tu dobu si ale policisté nebyli jisti, zda tělesné tekutiny jsou skutečně od Maddie. Podle nich tomu tak bylo na 88 procent.

Čtyřletá Madeleine zmizela 3. května z apartmánu hotelového komplexu v portugalském přímořském středisku Algarve, kde spala s dvouletými dvojčaty. Rodiče v té době večeřeli s přáteli padesát metrů daleko. Policejní vyšetřovatelé původně pracovali s hypotézou, že byla unesena. Dokonce uvedli i možného podezřelého.

Reklama

Související témata:

Související články

Internet pomáhá hledat ztracenou dívenku

Od 3. května je v Portugalsku pohřešovaná čtyřletá Madeleine McCannová z Velké Británie. Policie po ní nadále marně pátrá, ani výslech podezřelého muže...

Výběr článků

Načítám