Hlavní obsah

V Paříži začal soud s lidmi, kteří pomáhali teroristovi v Nice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V Paříži začal v pondělí odpoledne s vyloučením veřejnosti soud s lidmi spojenými s teroristickým útokem v Nice v roce 2016. Sedm mužů a jedna žena jsou obviněni z napomáhání teroristovi, který při útoku zabil 86 lidí, píše server zpravodajské televize BFM TV.

Foto: Reuters

V Paříži začal soud s lidmi spojenými s útokem v Nice

Článek

Hlavní pachatel zemřel při samotném útoku. Před soudem jsou lidé, kteří k němu měli blízko nebo mu pomáhali. Soudce Laurent Raviot na úvod slyšení vyzval obviněné, aby se představili. Tři z nich si vyžádali tlumočníky do arabštiny a albánštiny, uvedl server BFM TV.

Všichni svou identitu odmítli uvést.

Soudní síň je podle reportéra zpravodajského serveru málo zaplněná. Většina poškozených i svědků žije v Nice, kde se útok stal, a do 700 kilometrů vzdálené metropole necestovali. V kongresovém sále v Nice je proces živě vysílán.

Očekává se, že proces bude trvat zhruba 3,5 měsíce. Prvních pět týdnů bude patřit svědectvím přeživších a příbuzných obětí.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel vjel 14. července 2016 večer s devatenáctitunovým nákladním autem na pobřežní promenádu v Nice do zóny vyhrazené pro pěší. Tou dobou tam bylo asi 30 tisíc lidí, kteří se v závěru oslav státního svátku dobytí Bastily přišli podívat na ohňostroj. Celkem srazil přes 400 lidí a ujel asi dva kilometry, než ho policie zastřelila.

Američan se chtěl vyrovnat teroristovi z Nice

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám