Hlavní obsah

V newyorském bytě objevila policie tygra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

O tom, že New York je vskutku městskou džunglí, se o víkendu přesvědčili tamní policisté, kteří v jednom bytě v Harlemu narazili na 180kilového tygra a víc než metr dlouhého aligátora. Objev uskutečnili poté, co do nemocnice přišel vyhledat lékařské ošetření muž zraněný na noze a paži a tvrdil, že jej pokousal pitbullteriér.

Foto: Jiří Cysař

Náplavka s koly

Článek

Lékaři však jeho tvrzení nevěřili. Případ začala prověřovat policie, která nakonec dostala anonymní hlášku, že v bytě zraněného Antoina Yatese žije tygr.

Když se policie dostavila k prohlídce bytu v pátém patře obytného domu, soused její příslušníky varoval, že uvnitř je šelma. Policisté proto vybourali díru do podlahy bytu a jeho interiér prohlédli kamerou. Ta zachytila dospělého tygra bengálského, jenž se pětipokojovým bytem procházel.

Tygra uspal sniper

Po laně se proto ze střechy spustil ostřelovač, který uspávací střelou zvíře zneškodnil. Spící šelma byla převezena do karantény, odkud ji úřady chtějí přemístit do rezervace v Ohiu. V bytě byl nalezen také velký aligátor.

Policie dopadla Yatese ještě týž den v další nemocnici, kde se snažil dostat lékařské ošetření bez přílišných otázek ze strany doktorů. Bude obviněn z obecného ohrožení. 

 Podle agentury DPA chová velké šelmy jako domácí mazlíčky asi 15 tisíc amerických domácností.

Anketa

Chováte exotická zvířata?
ano
12,8 %
ne, jenom "běžné" domácí mazlíčky
57,8 %
nechovám zvířata
29,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 109 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám