Hlavní obsah

V Nebrasce řádila dvě tornáda vedle sebe. O život přišlo pětileté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norfolk
Aktualizováno

Při zásahu dvou mohutných tornád v americkém státě Nebraska přišlo v úterý o život pětileté dítě a dalších šestnáct lidí bylo vážně zraněno. Jeden z větrných vírů zničil část obce Pilger, nacházející se zhruba 160 kilometrů severozápadně od města Omaha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě tornáda v NebrasceVideo: Reuters

 
Článek

Po průchodu tornád, která podle meteorologů od sebe dělil zhruba kilometr a půl, zůstala polovina z 350 obyvatel Pilgeru bez střechy nad hlavou. Podle mluvčí místní nemocnice Jodi Richeyové bylo 16 lidí z této obce převezeno k ošetření ve vážném stavu.

Podle místních není ve městě dům, který by nebyl poničen. Zcela rozmetáno skončilo obilní silo, mohutný vítr zničil i místní obchod. Všude vládne chaos a nepořádek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle meteorologů nic neobvyklého

Dvě tornáda tak blízko sebe nejsou podle amerických meteorologů zase tak neobvyklým jevem. Je však zajímavé, že devastující většinou bývá jen jedno z nich.

Jiné tornádo, které udeřilo u města Burwell v centrální Nebrasce, zřejmě mnoho škod nenadělalo.

Část amerického území se během jarních měsíců pravidelně stává dějištěm ničivých vzdušných vírů. První oběti si letošní tornádová sezóna v USA vybrala na konci dubna, kdy ve státech Arkansas, Oklahoma a Iowa zemřelo 18 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám