Hlavní obsah

V Maďarsku zadrželi 18 Rumunů, jsou podezřelí z převaděčství

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od středy do pátku zadržela maďarská policie celkem 18 občanů Rumunska, kteří jsou podezřelí z převaděčství. S odvoláním na rumunské ministerstvo zahraničí o tom v pátek večer informovala agentura MTI.

Foto: MTI

Stovky běženců na srbsko-maďarské hranici

Článek

Ani jeden ze zadržených Rumunů nepožádal rumunskou ambasádu v Budapešti o konzulární pomoc. Ambasáda však aktivně spolupracuje s maďarskými úřady. Pokud by rumunští občané byli v Maďarsku odsouzeni, mohou požádat o vykonání trestu na území Rumunska.

Jedním ze zadržených má být i řidič dodávky, který v pátek havaroval na dálnici M5 u jihomaďarského města Kiskunfélegyháza. V dodávce převážel migranty. Mluvčí policie Dávid Benedek uvedl, že když policisté přijeli na místo havárie, nikoho tam nenašli.

Nedaleko dálnice M5 však objevili skupinu 18 migrantů ze Sýrie. „Deset z nich bylo zraněno a skončilo v nemocnici,“ uvedl mluvčí. V patnáct kilometrů vzdálené obci Kunszállás objevili obecní strážníci zraněného muže a přivolali policisty. Jednatřicetiletý Rumun byl po výslechu obviněn z převaděčství.

Okresní prokuratura v maďarském městě Kecskemét rovněž navrhla umístit do vyšetřovací vazby tři Bulhary a jednoho Afghánce, kteří byli zadrženi v souvislosti s tragickým úmrtím 71 migrantů v chladírenském voze. V sobotu to uvedla agentura MTI. Mluvčí prokuratury Gábor Schmidt uvedl, že převaděči měli spolupracovat na přepravě migrantů z Maďarska do Rakouska.

Reklama

Výběr článků

Načítám