Hlavní obsah

V Los Angeles se zřítil letoun na obytný dům, dva lidé zahynuli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

V Los Angeles se v pátek odpoledne místního času (v noci na dnešek SELČ) zřítil jednomotorový letoun na třípodlažní obytný dům a dva lidé přitom zahynuli. Televize CNN oznámila, že o život přišel pilot a jeden obyvatel domu.

Foto: Jana Bečková

Ski areál

Článek

Po nárazu letadla se rozpoutal v horním patře silný požár. Letadlo se ze třetího nejvyššího patra propadlo až do přízemí a plameny se tak rozšířily do celého domu. Jedna z obětí uhořela pod sutinami ve druhém patře, informoval šéf losangelských hasičů.

Podle prvních zpráv po neštěstí utrpělo vážné zranění deset lidí. Zdravotní stav pěti z nich, hlavně popálených, byl kritický. Záchranáři poskytovali pomoc zraněným okamžitě na místě. Střední část budovy se po požáru zřítila. Tu budou hasiči muset ještě důkladně prohledat, aby vyloučili další případné oběti.

Americká média s odvoláním na Federální úřad pro vyšetřování (FBI) uvedla, že nejsou žádné známky, které by nasvědčovaly, že se jednalo o teroristický útok. Letadlo řídil pilot, jehož totožnost úřady znají, ale zatím nechtějí zveřejnit. Ten vyletěl v 15:45 místního času ze Santa Moniky a směřoval do Sun Valley ve státě Idaho. O deset minut později se jeho stroj zřítil v losangelské čtvrti Fairax.

Příčina neštěstí není prozatím známa. V budově bylo asi 30 bytů. Čtvrť, kde stojí, obývají hlavně ortodoxní židé. Neštěstí se stalo těsně před začátkem šabatu.

Reklama

Výběr článků

Načítám