Hlavní obsah

V Kanadě objeveno pole marihuany na vojenské základně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTREAL

Kanadská policie zajistila téměř tisíc rostlin marihuany ve výcvikovém prostoru pro dělostřelectvo na vojenské základně Nicolet mezi Montrealem a Québekem. Cena rostlin byla odhadnuta na jeden milión kanadských dolarů (téměř 21 miliónů korun).

Foto: R.Jelínek

Vystoupení Vlasty Rédla na loňském ročníku Vizovického trnkobraní

Článek

Základna se rozkládá na ploše 45 km čtverečních a je obehnána ostnatým drátem do výšky 2,5 metru. Tento plot je na četných místech označen cedulemi, že je sem vstup zakázán.

"Pro nás je tu bezpečno, ale pro kohokoli jiného může být vstup do prostoru velmi nebezpečný," řekl kapitán Steve Lebel.

Vojenská policie pročesávala základnu týden a zajistila 983 rostlin marihuany. Vyšetřování pokračuje a dosud nebyl nikdo zatčen.

V Kanadě se marihuana vysazovala nejdříve v lesích, nyní se však její pěstitelé stále více odvažují přiblížit k městům. Policie soudí, že se značná část sklizně vyváží do Spojených států, kde se dá prodat za dvojnásobek ceny v Kanadě.

Reklama

Související témata:

Související články

Marihuanový lék pomáhá lidem s Alzheimerem

Nový lék, jehož základem je marihuana, začali podávat američtí vědci pacientům s Alzheimerovou nemocí, kterou obvykle provází ztráta schopnosti rozpoznat,...

Výběr článků

Načítám