Hlavní obsah

V Connecticutu se zřítil kostel. Incident zachytila bezpečnostní kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní věž a velká část střechy kostela ve městě New London v americkém státě Connecticut se minulý čtvrtek sesunuly k zemi a zanechaly ve svatostánku z poloviny 19. století velkou díru. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Kamera zachytila pád kostelní věže v ConnecticutuVideo: ISAAC Middle School/Dr. Nicholas Spera/LOCAL NEWS X /TMX, WFSB, AP

 
Článek

Hasiči našli v objektu jednu nezraněnou ženu. Vyvedli ji ven a je v bezpečí, oznámil na tiskové konferenci starosta města Michael Passero. „Mohla to pro nás být mnohem horší katastrofa. Ztratili jsme však drahocennou historickou stavbu,“ dodal.

Moment zřícení zachytila bezpečnostní kamera. „Mluvil jsem zrovna se svou ženou a pak jsem najednou uslyšel takový rachot. Otočil jsem se doleva a viděl, jak se to hroutí dolů,“ řekl svědek Lester Harris podle serveru CBS News.

Příčina neštěstí, k němuž došlo o půl druhé odpoledne místního času, není zatím jasná. Podle starosty nic nenasvědčovalo tomu, že by s kostelem nebylo něco v pořádku. Na místě ani nikdo neprováděl žádné stavební práce či jiné úpravy.

Věž a střecha se zřítily směrem dovnitř, takže přilehlé budovy radnice a studentské koleje zůstaly nedotčeny. Starosta také potvrdil, že hasiči museli strhnout i dvě menší věže. Zda bude nutné zbourat i zbytek kamenného kostela, se teprve uvidí. „Očekáváme ale, že to bude naprosto ztraceno,“ uvedl.

V italské Bologni se obávají zřícení šikmé věže

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám