Hlavní obsah

V britském parlamentu to přehánějí s kokainem. Policie zasáhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Předseda britské sněmovny Lindsay Hoyle povolá do parlamentu policii. Důvodem je rostoucí počet důkazů o nepokrytém užívání marihuany a kokainu v budově zákonodárného sboru. Podle listu Sunday Times jeden z bývalých poslanců platil svého dealera z poslaneckých náhrad a sám drogy několikrát nabízel kolegům.

Foto: Profimedia.cz

Britský parlament v Londýně

Článek

„Zprávy o zneužívání návykových látek, o kterých informoval Sunday Times, jsou vysoce znepokojivé a budu je příští týden řešit s Metropolitní policií,” řekl předseda sněmovny stanici Sky News.

Policisté by podle Hoylea měli do Westminsterského paláce dorazit se psy vycvičenými pro hledání narkotik.

„Očekávám plné a efektivní vymáhání zákona,” řekl Hoyle s dovětkem, že kolegům je v případě potřeby k dispozici odborná pomoc.

Někdo šňupe na záchodech, ukázaly testy

Novináři ze Sunday Times přinesli například informaci o bývalém poslanci, který svého drogového dealera nechal uvést na poslaneckou výplatní listinu pod záminkou, že jde o zaměstnance kanceláře. Ten stejný bývalý poslanec údajně i sám návykové látky dealoval.

Britský parlament je prolezlý korupcí, naznačují média

Zahraniční

Nejméně jeden asistent poslance byl z parlamentu kvůli šňupání kokainu vyhozen. Pracovníci sněmovny také obdrželi minulý měsíc několik stížností, že je v prostranství sněmovny cítit marihuana.

Současně vyšlo najevo, že během posledního roku bylo v blízkosti parlamentu zatčeno 15 osob za držení drog, včetně dvou dealerů.

List Sunday Times dále uvedl, že u 11 z 12 toalet testovaných stěry prokázaly stopy kokainu. K některým z těchto záchodů mají přístup pouze držitelé parlamentních průkazů, takže se nelze vymlouvat na návštěvníky.

Mezi „kokainové toalety” údajně patřily i ty v blízkosti kanceláří premiéra Borise Johnsona a ministryně vnitra Priti Patelové, píše Sky News.

Reklama

Výběr článků

Načítám