Hlavní obsah

V Austrálii zadrželi rekordní zásilku heroinu za 2,3 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Australská policie zabavila dosud největší zásilku heroinu v historii země. V přístavu ve městě Melbourne úřady odhalily na 450 kilogramů drogy v hodnotě přibližně 140 milionů australských dolarů (téměř 2,3 miliardy korun), informoval v sobotu server BBC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté v souvislosti s případem zatkli muže z Malajsie, za pašování a držení velkého množství narkotik mu hrozí až doživotní vězení.

Bezpečnostní složky objevily heroin v 1290 balících na konci září v kontejneru s keramickými dlaždicemi, který mířil do jednoho podniku v Melbourne. Zásilka pocházela z Malajsie.

Chtěl prodat katalyzátor, kvůli fotografii mu za chvíli klepala policie na dveře

Koktejl

Policie uvedla, že ji odhalila díky úzké spolupráci se zahraničními kolegy. "Máme pevné vztahy s Královskou malajsijskou policií a zejména s jejím oddělením pro vyšetřování drogové kriminality," uvedla dnes Krissy Barrettová z federální australské policie.

Barrettová poznamenala, že zabavením drogy bezpečnostní složky zachránily řadu australských životů, neboť podle odhadů policie připadá v této zemi na každé dva kilogramy zkonzumovaného heroinu přibližně jedno úmrtí. „Kromě zatčení je hlavním výsledkem této operace záchrana přibližně 225 životů," sdělila.

V indickém přístavu zabavili tuny heroinu z Afghánistánu, stál by desítky miliard

Svět

V roce 2019 se australským úřadům povedl ještě větší protidrogový zátah, bezpečnostní složky tehdy v přístavu v Melbourne odhalily obrovský náklad metamfetatinu (pervitinu) v hodnotě 1,2 miliardy australských dolarů (přibližně 19 miliard korun), poznamenal web BBC News. Součástí zásilky bylo také 37 kilogramů heroinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám