Hlavní obsah

Útočník ve škole v Kalifornii pobodal dva studenty, jeden zemřel

Během rvačky na střední škole v severní Kalifornii byl smrtelně pobodán šestnáctiletý student. Stalo se tak před třídou plnou dalších studentů, uvedla agentura AP s odvoláním na místní úřady. Bodnou ránu utrpěl i další student a patnáctiletý útočník, student prvního ročníku je ve vazbě, informovala policie v Santa Rosa.

Foto: Beth Schlanker, ČTK/AP

Lidé před vchodem do budovy střední školy, kde byli pobodáni dva studenti, z nichž jeden později zemřel.

Článek

Dvě oběti, studenti střední školy Montgomery High School, vešly ve středu dopoledne místního času do hodiny výtvarné výchovy a strhla se rvačka s útočníkem, popsal policejní velitel John Cregan. Ve třídě bylo asi 30 lidí. Učitelům se nejprve podařilo bojující studenty dostat od sebe, útočník ale vytáhl nůž a dva chlapce bodl. Oba byli odvezeni do nemocnice a byli při vědomí. Jeden z nich, který utrpěl tři bodné rány v horní části těla, ale následně zemřel.

Útočník z místa činu utekl, následně byl ale nalezen a vzat do vazby. Vyšetřovatelé stále pátrají po noži, který použil. Tři studenti se podle všeho znali a bojovali spolu již dříve, dodal John Cregan. Proč se odehrála středeční rvačka, ale nebylo jasné.

„Je to pro nás opravdu smutný den. Tragédie, ke které došlo, mě zdrtila,“ uvedla Anna Trunnellová, která má na starosti školy ve městě Santa Rosa. V žádné ze škol v okolí nejsou při vstupu detektory kovu ani v nich nehlídkují policisté. Santa Rosa leží asi 80 kilometrů severně od San Franciska.

V USA mají více střelných útoků než dní v roce. Zbraně přitom mohou nosit i děti

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám