Hlavní obsah

USA a Británie uzavřely z obav před útoky konzuláty v Nigérii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAGOS

Spojené státy a Velká Británie v pátek odpoledne uzavřely konzuláty v největším nigerijském městě Lagos. Svůj krok označily za "bezpečnostní opatření".

Článek

"Ambasáda postupuje v rámci bezpečnostních pravidel," sdělil BBC mluvčí velvyslanectví USA v metropoli Abuja. Podle něj je uzavření konzulátu nezbytné. Britské ministerstvo zahraničí vše okomentovalo tím, že reaguje na americké informace.

Konzuláty obou zemí v Lagosu jsou jen sto metrů od sebe. Zatím není známo, o jakou hrozbu se jedná. Nigerijská policie uzavřela okolí a prohledává nejen budovy, ale i osoby pohybující se v oblasti. Podle americké tiskové agentury AP na americký konzulát dorazila speciální policejní jednotka vycvičená na likvidaci výbušnin.

V uzavřené lokalitě se nacházejí rovněž zastupitelské mise Německa, Itálie a Ruska.

Reklama

Související články

Desítky mrtvých při pumovém výbuchu v Lagosu

Smrt nejméně 40 lidí, zranění řady dalších, zřícení tří budov, z toho jedné čtyřposchoďové banky, a poškození dalšího domu způsobil výbuch v centru nigerijské...

Výběr článků

Načítám