Hlavní obsah

Únosu pětiletého chlapce z New Yorku zabránila rychlá reakce matky

– New York

Minulý čtvrtek se v newyorském Queensu odehrálo drama, které jen díky pohotové reakci matky mělo šťastný konec. Čtyřiadvacetiletý James McGonagle se pokusil unést pětiletého chlapce. Muži se povedlo dítě strčit do auta, matka však k němu stačila doběhnout a z vozu ho vytáhnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka zabránila únosu svého 5letého synaVideo: Reuters

 
Článek

Drama zachytily minulý čtvrtek kolem osmé hodiny večer bezpečnostní kamery. Pětačtyřicetiletá Dolores Diazová mířila se svými třemi dětmi za manželem do práce.

Děti skotačily několik metrů před matkou, když se k nejmladšímu z nich, pětiletému Jacobovi, přitočil muž, popadl ho a zamířil s ním do svého vozu. V něm na místě spolujezdce seděl pětapadesátiletý McGonagleův otec.

Otec v Číně našel syna uneseného před čtvrtstoletím

Koktejl

Muži se podařilo dítě nasoukat na zadní sedadlo, vyděšená matka se svými dětmi běžela k autu. Dveře se jí otevřít nepodařilo, nakonec však svého syna vytáhla otevřeným předním oknem.

McGonagle po neúspěšném pokusu o únos z místa činu okamžitě odjel. Policisté po něm okamžitě vyhlásili pátrání. Jeho identitu jim podle serveru NY Post prozradila McGonagleova matka.

Velvyslanci v Pákistánu unesli dceru a mučili ji

Blízký a Střední východ

Únosce byl zadržen v brooklynské nemocnici Brookdale Hospital, kam z neznámých příčin přijel. Zde udeřil neznámého muže do tváře a zakročil proti němu policista, který byl v nemocnici z jiných důvodů. „Dneska jsem se pokusil unést dítě,“ oznámil mu při zatýkání McGonagle.

Nyní pobývá na psychiatrickém oddělení. Je obviněn z pokusu o únos a ohrožení a pokusu o zranění osoby mladší 17 let. Jeho otec je vyšetřován na svobodě. Není jasné, jestli a jak byl do únosu zapleten.

Reklama

Výběr článků

Načítám