Hlavní obsah

Ukrajinci zaútočili v ruské Bělgorodské oblasti, tvrdí Kadyrov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov v pátek uvedl, že Ukrajinci v ruské Bělgorodské oblasti „zaútočili na automobil převážející jídlo pro vojenský personál ruského ministerstva obrany“. Oznámil to na svém telegramovém účtu.

Kadyrov se v květnu nechal natočit v tanku T-72Video: Telegram - Kadyrov_95

 
Článek

Na telegramu sdělil, že „speciální transport“ střežili jen dva bojovníci ruských sil, kteří neměli než služební pušky“. „Ti parchanti je zabili,“ prohlásil na adresu údajných ukrajinských útočníků.

„Všichni viděli, jak teroristi začali střílet na ty dva vojáky ze všeho, co měli po ruce,“ pokračoval ve svém líčení. Bez upřesnění kdy a kde uvedl, že „bandité vydávali tento podlý masakr za hrdinství, jako by obsadili skoro celou Bělgorodskou oblast“.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Ramzan Kadyrov v Moskvě

Kadyrovci z praporu Západ-Achmat podle agentury Ria-Novosti slouží v Bělgorodské oblasti od poloviny června. Podepsali totiž smlouvu s ruským ministerstvem obrany, kterou jim nabídl, podobně jako wagnerovcům, ruský prezident Vladimir Putin.

Bojovníci Wagnerovy skupiny v čele se svým šéfem Jevgenijem Prigožinem nabízenou dohodu odmítli a jejich rebelie vyústila v nepovedený pochod na Moskvu. Kadyrovci naopak v tu dobu vyjadřovali oddanost a podporu šéfovi Kremlu.

Foto: Governor Of Belgorod Region, Reuters

Následky květnových útoků partyzánů v Šebekinu v Bělgorodské oblasti

V Bělgorodské oblasti v květnu začali na ruské pozice útočit ozbrojenci, kteří se hlásili k Ruskému dobrovolnickému sboru a Legii Svoboda Rusku, jež podle dostupných informací tvoří zřejmě Rusové působící na Ukrajině.

Ruští partyzáni hlásí: Máme pod kontrolou jednu obec v Bělgorodské oblasti

Válka na Ukrajině

Později své zapojení ohlásil také takzvaný Polský dobrovolnický sbor, jenž působí na straně ukrajinských ozbrojených sil.

Tato partyzánská uskupení v květnu a červnu podle svého tvrzení obsadila několik vesnic, ale pak se zase stáhla. Zatím není jasné, zda své aktivity obnovila. Kyjev se k jejich činnosti nevyjadřuje.

Povstalci troufale popichují gubernátora Bělgorodské oblasti: Přijď si pro zajatce

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám