Hlavní obsah

Ukrajinci zatkli agenta, který měl pomáhat navést střely na restauraci v Kramatorsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská bezpečnostní služba ve středu zatkla člověka, který měl Rusům dát v úterý tip na útok v Kramatorsku, při kterém zemřelo 10 lidí včetně tří nezletilých. Ve středu to uvedl server Ukrajinska pravda.

Foto: Facebook

Zadržený muž, který měl informovat Rusy o počtu lidí v pizzerii v Kramatorsku.

Článek

Příslušníci kontrarozvědky Služby bezpečnosti Ukrajiny (SSU) ve středu zatkli agenta ruských tajných služeb, uvedl server Ukrajinska pravda. Je to obyvatel Kramatorsku, který pracuje v místní plynárenské společnosti. Ukrajinci tvrdí, že zadržený pomáhal navádět palbu ruských raket na pizzerii, ke které došlo v úterý.

Zatčeného muže označili jako „spícího agenta“ hlavního ředitelství Generálního štábu ruských sil. Jeho úkolem bylo předávat informace o poloze místní kritické infrastruktury a objektů s velkou koncentrací civilistů, mimo jiné také zjistit, zda je pizzerie Ria v centru Kramatorsk otevřená a jsou v ní lidé.

Ve videu zveřejněném na Facebooku je zadržený muž.

Jako důkaz splnění tohoto úkolu pořídil muž skrytý videozáznam restaurace a aut, které byly zaparkované v její blízkosti. Videosoubor poté zaslal ruské vojenské rozvědce.

Útok si vyžádal deset obětí včetně tří nezletilých děvčat. Mezi zraněnými je i roční dítě a tři Kolumbijci včetně mírového komisaře. Podnik, který v úterý zasáhla jedna ze dvou ruských raket, je oblíbený nejen místními, ale i zahraničními novináři, kteří na Ukrajině v blízkosti fronty působí. Kramatorsk leží na severu Doněcké oblasti zhruba 30 kilometrů od Bachmutu.

Ruská střela zasáhla pizzerii plnou lidí v Kramatorsku. 10 mrtvých včetně čtrnáctiletých dvojčat

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám