Hlavní obsah

Údajný vrah šestiletého německého chlapce dopaden. Podezřelým je 14letý mladík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němečtí kriminalisté dopadli pravděpodobného pachatele nedávné brutální vraždy šestiletého chlapce v meklenburské obci Pragsdorf. Podezřelým je teprve 14letý mladík, který i přes nízký věk skončil ve vyšetřovací vazbě. Chlapec jménem Joel byl nalezen v polovině září ubodaný v křoví.

Foto: Profimedia.cz

Šéf vyšetřovatelů Olaf Hildebrand informuje novináře na tiskové konferenci

Článek

„Zatkli jsme 14letého mladíka kvůli velmi silnému podezření ze zabití. Jsme si téměř jisti, že máme pachatele,“ prohlásil podle deníku Bild šéf vyšetřovatelů Olaf Hildebrand. Bližší informace k osobě podezřelého ani k možnému motivu zločinu nesdělil.

„Byl to akt nevídané brutality. Pachatel použil obrovskou sílu, a to jak ve formě tupých úderů, tak v podobě bodných ran,“ dodal kriminalista s tím, že pravděpodobným místem zločinu bylo křoví, kde byl chlapec nalezen.

Zločin se odehrál 14. září, když si Joel se svými dvěma sourozenci šel hrát a setkal se s podezřelým. Všichni se navzájem znali. Sourozenci Joela se později vrátili domů, zatímco chlapec zůstal se čtrnáctiletým mladíkem sám a šel s ním k fotbalovému hřišti.

Rodiče začali Joela hledat velmi brzy, protože chlapec byl spolehlivý a chodil domů včas. Vražedný nůž našli kriminalisté v bezprostřední blízkosti místa činu. Vlákna, která se na jeho ostří našla, byla ze svrchního oblečení oběti.

Pomohla analýza DNA

Průlom ve vyšetřování nastal poté, co laboratorní testy odhalily na noži stopy DNA jak oběti, tak zadrženého mladíka. Ten upadl v podezření už dříve, protože byl posledním, kdo Joela viděl živého, a při výsleších si odporoval ve výpovědích.

Jedna sousedka Joelovy rodiny deníku Bild řekla, že zadržený mladík v minulosti několikrát ohrožoval děti nožem a požadoval od nich peníze. Informovala proto jak školu, tak sociální úřad, ale dostalo se jí prý jen odpovědi, že „s tím nemůžou nic dělat“.

Rodiče Joela přijali zprávu o zatčení pravděpodobného pachatele s velkým ulehčením. Oddechla si i celá obec, jejíž obyvatelé žili od chlapcovy vraždy v permanentním strachu, že vrah se stále pohybuje mezi nimi.

Šestiletého chlapce na severu Německa kdosi ubodal. Jeho tělo našli pohozené v křoví

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám