Hlavní obsah

Šestiletého chlapce na severu Německa kdosi ubodal. Jeho tělo našli pohozené v křoví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V německé spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko bylo ve čtvrtek v obci Pragsdorf v křoví nalezeno tělo pohřešovaného šestiletého chlapce, který byl podle provedené pitvy neznámým pachatelem ubodán. Informuje o tom německý deník Bild, podle něhož se chlapec nevrátil domů poté, co si šel ven hrát.

V Německu našli tělo 6letého dítěte s mnohočetnými zraněními Video: Reuters

 
Článek

„Vzhledem k chlapcovým zraněním se v současné době předpokládá vražda,“ uvedla v pátek ráno policejní mluvčí Anja Schulzová. „Na místo vyrazili vyšetřovatelé z oddělení vražd neubrandenburského kriminálního oddělení a neubrandenburské kriminální služby, aby zajistili důkazy. Místo činu je stále ohraničeno,“ dodala.

Tělo bylo přitom podle policejní mluvčí nalezeno pouhých 200 metrů od chlapcova bydliště. „Zranění nenasvědčují tomu, že by se jednalo o sexuální trestný čin. Zranění v oblasti horní části těla jsou masivní a zřejmě způsobena špičatým předmětem,“ řekla Schulzová deníku Bild, který dále uvedl, že provedená pitva potvrdila, že byl chlapec ubodán.

Rodiče nahlásili pohřešování chlapce ve čtvrtek odpoledne. Nevrátil se totiž domů poté, co si šel hrát ven. V důsledku toho se kolem 18. hodiny vydalo nespočet lidí chlapce jménem Joel hledat.

Vesnice v šoku

Policie okamžitě vyhlásila pohotovost. Při pátrání jí přitom pomáhali pátrací psi, vrtulníky a hasiči.

Podle Schulzové ale pátrání netrvalo dlouho, kolem 21:15 totiž chlapce nalezli hasiči v křoví s rozsáhlými zraněními horní části těla. Německý list ovšem uvedl, že zatím není jasné, zda místo nálezu těla je také místem činu.

„Chlapce jsem znal, měl čtyři sourozence. Byl vždycky čilý a veselý. Často si hrál s mými dětmi, přespával u nás. Hráli spolu fotbal a na schovávanou,“ uvedl jeden obyvatel obce Pragsdorf, ve které chlapec se svými rodiči žil.

„Ve vesnici máme 150 dětí, nikdy tu nic takového nebylo. To je strašné. Ráno jsem jeho matku utěšoval. Je úplně na konci svých sil,“ uvedl dále jeden z místních, kterého deník Bild oslovil.

Kvůli autu udusili muže polštářem. Pak ho chtěli rozřezat, ale neměli na to

Krimi

Reklama

Související témata:
Přední Pomořansko

Výběr článků

Načítám