Hlavní obsah

Turisté ucpali dálnice v Rakousku a Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ/MNICHOV

Čilý prázdninový provoz kombinovaný s víkendovým v sobotu ucpal řadu dálnic na jihu Německa a v Rakousku. Přetížena byla zejména Tauernská dálnice A10 v rakouských Alpách, kde se tvořily velké kolony. V Bavorsku byly hlavní problémy na dálnici A8 směrem na Mnichov, kde vznikla zácpa dlouhá 35 kilometrů.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Jde o převážně "návratový" provoz ze středomořských rekreačních oblastí. V řadě německých spolkových zemí totiž končí prázdniny a Němci i Rakušané se vracejí domů.

Vedle obvyklé zácpy před Katschberským tunelem na A10, kde rakouská policie pro urychlení zavedla střídavě jednosměrný provoz, je dalším úzkým hrdlem objezd Klagenfurtu na Jižní dálnici A2. Kvůli opravám vozovky je zde provoz sváděn do jednoho pruhu.

Hustý až pomalý provoz hlásí rakouský autoklub ÖAMTC také na silnici B179 před Fernpass z Tyrolska do Bavorska. Podobná situace je také na silnicích kolem Kitzbühelu.

Ve Francii až 417 kilometrů kolon

V Německu se na dálnicích vyskytují zácpy celkem na 200 kilometrech. Nejhorší je situace na dálnicích A3 Frankfurt- Norimberk, A7 Füssen-Ulm, A8 Mnichov-Salcburk, A9 Norimberk- Mnichov a na dálničním obchvatu Mnichova A99.

Domů se však vracejí i rekreanti od Baltského a Severního moře, a mnohakilometrové zácpy se proto tvoří na dálnicích kolem Hamburku a Hannoveru.

Dopravní potíže panují i na dálnicích ve Francii. Dopravní centrála napočítala dnes v poledne na dálnicích celkem 417 kilometrů, na kterých byly kolony a kde vozidla jen popojížděla.

Reklama

Výběr článků

Načítám