Hlavní obsah

Trumpův žalobce žaluje kongresmana republikánů za vměšování do kauzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Manhattanský žalobce Alvin Bragg podal žalobu na republikánského předsedu justičního výboru Sněmovny reprezentantů Jima Jordana. Jednoho z předních republikánů viní z vměšování do případu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a ze snahy zastrašit Bragga, který je v Trumpově procesu hlavním žalobcem. V úterý o tom informovaly agentury AP a DPA.

Foto: Profimedia.cz

Státní zástupce Alvin Bragg

Článek

Republikánský kongresman Jordan a justiční výbor Sněmovny reprezentantů jsou zodpovědni za „bezprecedentně drzý a protiústavní útok“ na probíhající trestní stíhání proti Trumpovi, uvádí se v Braggově žalobě podané v úterý na Manhattanu. Jordan vede „kampaň s cílem zastrašit a napadnout okresního prokurátora Bragga“. Cílem tohoto kroku je zablokovat kroky justičního výboru proti Trumpově obvinění – včetně předvolání k soudu, píše DPA.

Jordan minulý týden předvolal k podání vysvětlení bývalého vysoce postaveného newyorského prokurátora Marka Pomerantze. Bragg to považuje za „protiústavní pokus podkopat probíhající newyorské trestní stíhání a vyšetřování“, píše AP.

Trump si minulý týden před newyorským soudem vyslechl obžalobu v kauze, která se týká plateb pro jeho údajné milenky před prezidentskými volbami v roce 2016. Trump, který se stal prvním obžalovaným americkým exprezidentem, prohlásil, že se necítí být vinen. Později odmítl všech 34 bodů, které mu prokuratura klade za vinu a které se týkají falšování podnikatelských záznamů.

Trump zaplatil za mlčení pornoherečce, modelce a vrátnému, tvrdí prokuratura

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám