Hlavní obsah

Trojice týrala desetiletou kvůli čarodějnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský soud uznal vinnou trojici lidí z krutého mučení nyní desetileté dívky. Ta se podle žaloby stala obětí dvou žen a muže, kteří ji označili za čarodějnici. Holčička byla od svých osmi let trýzněna hlady, pravidelně bita a následně téměř utopena v Temži. Výše trestu bude známa v následujících dnech.

Článek

Nyní desetiletá dívka u soudu vypověděla, že vše začalo v roce 2003, kdy ji obvinil blíže neurčený chlapec z toho, že je čarodějnice.

Následně byla bita páskem, botami, pachatelé jí do očí sypali pepř a opakovaně pořezali nožem. Snažili se tak údajně "vymlátit z ní ďábla". Oběť mimo jiné dále popsala, jak ji uzavřeli do pytle na špinavé prádlo a z třetího patra shodili do Temže. Ze smrtelné pasti se jí nakonec podařilo uniknout.

Čeká se na rozsudek

Mezi obviněnými, kteří dnes stanuli před soudem v Londýně, je osmatřicetiletá teta týrané holčičky. Její totožnost nebyla zveřejněna s ohledem na zachování soukromí napadené. Ta podle BBC přicestovala do Velké Británie v roce 2002 jako sirotek z Angoly. Její rodiče zemřeli a ujala se jí právě teta v Londýně.

Mezi pachateli jsou i další vzdálení příbuzní oběti: Sita Kisangaová (35) a její bratr Sebastian Pinto (33).

Soudce  Christopher Moss sdělil, že všem hrozí několikaleté vězení. Odmítl ale, že by se trojice snažila holčičku zavraždit. Naopak pachatele shledal vinnými z mučení, omezování osobní svobody a napadení nezletilé osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám