Hlavní obsah

Tři rotvajleři roztrhali Itala při ranním běhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři rotvajleři zaútočili v parku italské obce Manziana severně od Říma na 39letého muže a zabili ho. Zohavené tělo našli náhodní kolemjdoucí ve chvíli, kdy už oběti nebylo pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ, který otřásl celou Itálií, se odehrál v sobotu dopoledne. Paolo, který pracoval jako úředník v místním supermarketu, si šel ten den jako obvykle do parku zaběhat.

Zničehonic se na něj v zalesněné části parku vrhli tři agresivní rotvajleři, proti nimž muž neměl podle deníku Corriere della Sera nejmenší šanci.

Tělo oběti objevili asi půl hodiny po incidentu jiní návštěvníci parku. Muž, který měl hluboké rány na tváři, krku a na rukou způsobené psím kousnutím, už v tu chvíli nejevil známky života.

Podle vyšetřovatelů bylo zřejmé, že se útočícím psům zoufale bránil. Když na místo tragédie dorazila policie, rotvajleři kolem mrtvého ještě běhali.

Dlouhou chůzi mu doporučil lékař

Psi nato utekli do lesa a policisté park uzavřeli. Zalarmovaní veterináři později rotvajlery vypátrali a eliminovali uspávací střelou. O dalším osudu psů rozhodnou místní úřady.

Státní zastupitelství mezitím zahájilo stíhání majitelů zvířat. Jde o manželský pár, kterému psi nedaleko parku z nejasných příčin nepozorovaně utekli.

Chovatelé musí počítat s obviněním z nedbalosti a zabití. Proč rotvajleři zaútočili právě na Paola, není jasné.

Sestra zabitého Priscilla řekla, že Paolovi dlouhé procházky a běh v parku doporučil lékař. Muž měl prý problémy se sedacím nervem.

„Proto začal chodit každý den do parku, aby svůj fyzický problém vyřešil. Nikdy nás nepadlo, že by to mohlo takhle skončit,“ dodala Priscilla.

Policie obvinila majitele rotvajlerů, kteří na Plzeňsku potrhali jedenáctiletou dívku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám