Hlavní obsah

Tragické záplavy v Kentucky: 37 mrtvých, stovky pohřešovaných, zničené mosty i vesnice

Počet mrtvých v povodněmi postiženém americkém státě Kentucky vzrostl na 37, uvedl v pondělí odpoledne demokratický guvernér Andy Beshear. Záchranáři nadále pátrají po stovkách pohřešovaných lidí. Nemohou se ale dostat do těch nejodlehlejších oblastí, jelikož záplavy odnesly mosty a zaplavily obce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v Kentucky už mají 37 obětíVideo: Reuters

 
Článek

„Den končíme dalšími srdcervoucími zprávami z východního Kentucky. Můžeme potvrdit, že počet mrtvých stoupl na 37 a mnoho dalších se stále pohřešuje,” napsal Beshear v pondělí pozdě odpoledne na Twitteru. „Modleme se za tyto rodiny a společně obejměme naše spoluobčany v Kentucky.”

Foto: Reuters

Záplavy v Kentucky už mají 37 obětí.

Počet mrtvých může podle úřadů ještě stoupnout, „nezvěstných jsou minimálně stovky”, uvedl guvernér na tiskové konferenci ve Frankfortu.

„Prostě to nemáme pevně v rukou. Přál bych si, abychom měli – existuje mnoho důvodů, proč je to téměř nemožné,” řekl. „Ale chci se ujistit, že neposkytujeme ani falešné naděje, ani chybné informace.”

Foto: Reuters

Záchranáři evakuují obyvatele Kentucky.

Povodně minulý týden zničily silnice, mosty, odnášely celé domy, což způsobilo útěk tisíců obyvatel Kentucky z jejich domovů.

Vodní i silniční infrastruktura byla vyřazena z provozu. Část z toho ještě stále nebyla obnovena, ačkoli v některých nejpostiženějších oblastech státu podle guvernéra znovu začínají fungovat služby mobilních operátorů, což může lidem pomoci kontaktovat nejbližší rodinu.

Foto: Reuters

Letecký pohled na záplavy v Kentucky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám