Hlavní obsah

Taxikář z Liverpoolu byl v době exploze v autě, smrti unikl o fous, ukazuje video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Liverpoolský taxikář David Perry, který v neděli zřejmě překazil pokus o teroristický útok, byl v době detonace výbušného zařízení stále ve voze. Ukazují to záběry z bezpečnostních kamer uvnitř areálu nemocnice, kde k explozi došlo. Podle informací deníku Daily Mail taxikář zamkl auto, aby atentátník nemohl vběhnout mezi lidi. Sám pak z taxíku rychle vyběhl. Neskutečná duchapřítomnost, vyzdvihl jeho počínání premiér Boris Johnson.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch před liverpoolskou nemocnicí zachytila bezpečnostní kameraVideo: Reuters

 
Článek

„Skutečně to vypadá, že se dotyčný taxikář zachoval neuvěřitelně duchapřítomně a statečně,“ okomentoval údajný pokus o sebevražedný atentát předseda vlády Johnson.

Incident nyní vyšetřují policisté z protiteroristického útvaru. Ještě v neděli v souvislosti s výbuchem zatkli tři muže. V pondělí pak policisté uvedli, že už znají totožnost sebevražedného atentátníka. S ohledem na pokračující vyšetřování ale jeho jméno neprozradili.

Hrdina z Liverpoolu: Taxikář si všiml výbušnin a zamkl atentátníka v autě

Evropa

Na nově zveřejněných záběrech je vidět, jak vůz přijíždí k liverpoolské ženské nemocnici a kousek od vchodu exploduje. Krátce nato z taxíku vybíhá řidič a přihlížející pracovníci nemocnice začínají hasit požár.

Původně to přitom vypadalo, že v době výbuchu už byl taxikář v bezpečí. Teď je evidentní, že měl Perry obrovské štěstí, že přežil.

Média píšou o „zázraku“ a o „taxikáři, který oklamal smrt“.

Detonace bomby asi selhala, myslí si policisté

Jak upozornil sám premiér Johnson, vyšetřování stále probíhá. Policie se navíc o příliš detailů zatím nepodělila.

Podle deníku Daily Mail nicméně detektivové pracují s verzí, že bombu do vozu přinesl pasažér a zařízení se mu nepodařilo správně odpálit.

Původním cílem útoku měla prý být anglikánská katedrála, kde se konala vzpomínková akce ke Dni válečných veteránů. Kvůli dopravním uzavírkám ve městě ale nakonec údajný terorista požádal o vysazení před zmíněnou nemocnicí.

„Všiml si, že ten člověk má na oblečení připevněné jakési světlo a manipuluje s ním. Nevypadalo to vůbec dobře,“ popsal deníku jeden z Perryho kamarádů.

Reklama

Výběr článků

Načítám