Hlavní obsah

Hrdina z Liverpoolu: Taxikář si všiml výbušnin a zamkl atentátníka v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Zpozoroval výbušné zařízení, vyskočil z taxíku a pasažéra v něm uzamkl. O chvíli později vůz explodoval. Obyvatelé anglického Liverpoolu oslavují pohotovou reakci místního taxikáře, která podle všeho předešla obrovské tragédii. Atentátník měl namířeno ke katedrále, před kterou se konala pieta ke Dni válečných veteránů. Terorista na místě zemřel, statečný taxikář vyvázl s menším poraněním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje na místě činu v LiverpooluVideo: Reuters

 
Článek

Vyšetřování výbuchu, ke kterému došlo v neděli, vedou britští policisté z protiteroristického útvaru.

V dopoledních hodinách nastoupil do taxíku Davida Perryho muž, který si údajně přál být odvezen před liverpoolskou katedrálu.

Tam zrovna probíhala pieta ke Dni válečných veteránů, na místě bylo přes dva tisíce vojáků, veteránů a občanských představitelů.

Foto: Profimedia.cz

V souvislosti s útokem policie zatkla tři muže. Atentátník je po smrti.

Podle informací Daily Mailu změnil muž v průběhu jízdy kvůli dopravní uzavírce plán a požádal o zastavení před nedalekou nemocnicí.

Když přijížděli k nemocnici, „všiml si Perry, že má ten člověk na oblečení připevněné jakési světlo a manipuluje s ním,“ popisuje blízký zdroj deníku.

V ten moment vyskočil taxikář ven a zamkl podezřelého ve voze. To, jak se nyní zdá, bylo naprosto zásadní rozhodnutí.

Zanedlouho auto explodovalo.

„Hrdina, zachránil ostatní”

Záběry z výbuchu okamžitě zaplavily sociální sítě. Podezřelý ve voze na místě zemřel, jeho totožnost zatím není známa.

Taxikář byl odvezen do nemocnice, kde mu zdravotníci ošetřili popáleniny a řezy od střepin. Jeho zranění naštěstí nejsou „život ohrožující“, uvedla policie.

Lidé z Liverpoolu vzdali Perryho heroismu hold.

„David málem zaplatil nejvyšší cenu, aby zachránil životy ostatních, a zjevně o tom nepřemýšlel ani o vteřinu navíc, než bylo potřeba, aby zajistil bezpečnost našich obyvatel!“ napsal na Facebooku jeden z Perryho taxikářských kolegů, Billy Darwin.

„Tenhle chlap je hrdina, skutečný britský lev a my všichni mu teď jsme dlužni,“ cituje deník iNews další z reakcí.

Místní komunita už na počest Perryho vypsala sbírku, kterou mu chce za jeho odvážný čin poděkovat a pomoct mu s případnými traumatickými následky.

V souvislosti s pokusem o teroristický útok policie následně zatkla tři muže ve věku 29, 26 a 21 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám