Hlavní obsah

Tato válka vás není hodna, vzkázali ve videu Američané Rusům. Medvěděv zuří

Video vytvořené ambasádou Spojených států v Moskvě rozzuřilo doběla místopředsedu Rady bezpečnosti Ruské federace a bývalého prezidenta Dmitrije Medvěděva. V reakci na klip začal hovořit o Američanech jako o „šílencích“ a „zk…synech“, píše server deníku Bild.

Foto: Sputnik, Reuters

Dmitrij Medvěděv

Článek

Necelou minutu trvající videozáznam se obrací na Rusy s protiválečným apelem.

„Naše země soutěžily a spolupracovaly, překonaly velké výzvy, se kterými se potýkal celý svět. Vaše literatura se vyučuje na našich školách, vaše díla se hrají v našich nejprestižnějších kulturních institucích. V průběhu historie měly naše země společnou řeč v kultuře a pokroku. Věříme, že to, co se děje, vás není hodno. Jsme solidární s každým z vás, kdo touží po mírovější budoucnosti,“ obrací se na ruské občany klip americké ambasády.

Text doprovázejí záběry na sovětské kosmonauty ve vesmíru, záběry z 2. světové války, velké osobnosti kultury, jako například spisovatele Fjodora Michajloviče Dostojevského, baletu a koncertní mistry. To vše doplňují záběry politiků, jako byl Leonid Brežněv, Michail Gorbačov s Ronaldem Reaganem či Boris Jelcin s Billem Clintonem.

Závěr videozáznamu patří záběrům z války na Ukrajině, kterou Rusko nazývá zvláštní vojenskou operací.

Video Medvěděva vytočilo natolik, že po jeho zhlédnutí ztratil nervy a nevybíravými slovy pozurážel celou americkou vládu.

„Spojené státy za válku na Ukrajině utrácejí desítky miliard, dodávají zbraně v gigantickém měřítku a cizíma rukama likvidují tisíce lidí. To je nehorázný cynismus v nejlepších tradicích nacistů. Ano, ve skutečnosti jsou tihle zk…syni pravými dědici říšského ministra propagandy Josefa Goebbelse. Jenže tento mrtvě narozený nesmysl nemá na nikoho žádný vliv,“ napsal na Telegramu.

Patrioty na Ukrajinu? Ať to impotenti z NATO ani nezkoušejí, vyhrožuje Medvěděv

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám