Hlavní obsah

Syn prezidenta Středoafrické republiky udeřil v Rusku do hlavy lékařku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ránu do hlavy uštědřil lékařce v ruském lázeňském městě Kislovodsk syn prezidenta Středoafrické republiky. V sanatoriu, kam byl podle ruských médií odeslán na „rehabilitaci“, napadl Evariste Touadéra ještě jednoho muže. Incident je zčásti zaznamenán na videu, které koluje na sociálních sítích. Rozzuřeného mladíka zpacifikovala až policie.

Foto: Profimedia.cz

Lázeňská budova v ruském městě Kislovodsk

Článek

„Nesahejte na mě,“ křičí nejprve na okolo stojící muže a ženu rozčilený černošský mladík na videu. O několik záběrů později zasadí jedné přítomné ženě tvrdou ránu pěstí do hlavy. „Zavolejte otci,“ je na záznamu slyšet hlas kohosi mimo záběr.

Incident se podle ruského webu Life.ru odehrál 28. srpna krátce poté, co syn středoafrického prezidenta Faustina-Archangeho Touadéry do zdravotnického zařízení v Kislovodsku přijel.

Mladík se nejprve z neznámého důvodu rozčílil natolik, že dal ránu do hlavy jednomu z mužů, který jej doprovázel. Když se lékařka snažila situaci uklidnit, schytala úder do hlavy také.

Foto: Profimedia.cz

Středoafrický prezident Faustin-Archange Touadéra a jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Snímek z letošního července

Zraněnou ženu museli ošetřit lékaři, trestní oznámení však nepodala. Touadéra junior po příjezdu policie putoval nejprve na služebnu v Moskvě a následně na tamní ambasádu Středoafrické republiky, která za něj zaplatila kauci. O dalším osudu prezidentského synka se ruská média nezmiňují.

Moskva chce vylepšit africké školství. Plánuje výuku v ruštině

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám