Hlavní obsah

Švýcarsko zatím zmrazilo sankcionovaným Rusům zhruba 200 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarsko zatím zmrazilo ruská finanční aktiva v hodnotě 7,7 miliardy švýcarských franků (zhruba 195 miliard korun) na základě sankcí proti Rusům kvůli invazi na Ukrajinu. Informoval o tom v pátek vládní Státní sekretariát pro hospodářské záležitosti (SECO), který dohlíží na dodržování sankcí.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský frank

Článek

Suma, která je zatím jen posledním provizorním odhadem, znamená mírné zvýšení oproti loňským 7,5 miliardy zablokovaných franků, poznamenala agentura Reuters. SECO upozornil, že číslo se ještě může změnit.

Neutrální Švýcarsko sankce uvalilo tím, že se připojilo k těm unijním. Přesnou výši zmrazeného majetku je obtížné určit, protože na sankční seznam jsou doplňovány nové osoby a jiné zase byly vyškrtnuty. Mezitím běží právní případy týkající se uplatňování sankcí na další majetky.

Přesnější číslo by mělo být podle Reuters zveřejněno ke konci druhého čtvrtletí příštího roku, kdy švýcarské banky posílají příslušné výkazy vládě.

Vídeň zmrazila ruská aktiva za 47 miliard

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám