Hlavní obsah

Záplavy po tajfunu si ve Vietnamu vyžádaly 88 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANOJ/ŽENEVA

Záplavy, které přinesl tajfun Lekima, si ve Vitenamu podle středečních zpráv vyžádaly 88 obětí. Dalších 11 osob je nadále nezvěstných. Mezinárodní výbor Červeného kříže vyzval světové společenství, aby poskytlo 2,7 miliónu dolarů na humanitární pomoc pro 193 000 postižených.

Článek

Podle zástupců Červeného kříže jsou největším problémem nedostatek jídla a pitné vody i léků. Peníze však budou využity i pro nákup sítí proti komárům, přikrývek, kuchyňského vybavení a stavebního materiálu.

Záplavy přinesl tajfun, jenž na zemi udeřil 3. října. Hladiny řek se zvedly na nejvyšší úroveň od 80. let minulého století. Podle některých úředníků v zasažených oblastech jsou nejhorší od roku 1945.

Voda zaplavila téměř 31 000 hektarů rýžových polí na severu a ve středu země a způsobila tak nedostatek jídla. Největším problémem jsou ale infekční nemoci, které se šíří kvůli nedostatku pitné vody. Země škody odhaduje na 170 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám