Hlavní obsah

Žadatelé o azyl vypálili v Sydney tábor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney
Aktualizováno

Žadatelé o azyl v australském středisku pro azylanty ve Villawood v Sydney se vzbouřili. Při násilných protestech vypálili ve středu večer devět budov centra, uvedla BBC. Hasičům bránili v zásahu. Ze střech na ně házeli tašky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žadatelé o azyl vypálili v Sydney táborVideo: Reuters

 
Článek

Protest zahájili dva migranti zadržovaní v azylovém centru. Nakonec se ho ale účastnilo na sto lidí. Žadatelé o azyl začali zapalovat budovy centra. Shořelo jich devět. Hasičům bránili v zásahu.

Někteří ze zadržovaných na ně házeli střešní tašky a kusy nábytku, takže bylo nemožné, aby požár brzo ráno uhasili. Podařilo se jim to až pod ochranou pořádkové policie.

Požár měl vážné následky. Explodovala také tlaková láhev s plynem a byly zničeny kuchyň, prádelna, ošetřovna a počítačové středisko.

Protestů v centrech pro azylanty v Austrálii nabývají na četnosti, protože přibývá zájemců o azyl. Mnohá jsou nyní přeplněná. Azylový proces je velmi dlouhý.

Minulý měsíc došlo ke vzpouře v azylovém středisku na Vánočním ostrově, kam mnozí migranti na malých lodích míří, protože to tam mají nejblíž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám