Hlavní obsah

Záběry z přepadení v Manile: útočník kasino zapálil, ale neví se proč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Resort World Manila ve filipínském hlavním městě v sobotu zveřejnil kamerové záběry zachycující páteční přepadení kasina neznámým mužem s útočnou puškou, které skončilo požárem a smrtí 36 lidí. Záběry prokazují, že útočník úmyslně zapaloval hrací stoly s pomocí benzínu, který si přinesl s sebou. Motiv jeho činu stále není znám, stejně jako jeho totožnost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení kasina ve filipínské ManileVideo: AP

 
Článek

Útočník - vysoký muž s knírem hovořící anglicky, u něhož se nenašly žádné doklady - vtrhl do komplexu s kasinem poblíž manilského letiště v noci na pátek. Na záběrech z kamer v kasinu je vidět, jak poté, co se vypořádal s ochrankou, procházel vyzbrojený útočnou puškou chodbami. Lidé v panice prchali a on vešel do vyprázdněného hracího sálu. Nejprve si do batohu shrnul hrací žetony a následně poléval stoly benzínem z dvoulitrové lahve, kterou si přinesl, a zapaloval je, přičemž nijak zvlášť nepospíchal.

Policie uvedla, že si útočník vzal žetony v hodnotě více než dvou miliónů dolarů. Údajně je však následně nechal na toaletě. Jeho motiv tak zůstává nejasný.

„Buď v kasinu prohrál a chtěl zpět to, o co přišel, anebo se úplně zbláznil,“ glosoval podle agentury AP čin manilský policejní šéf Oscar Albayalde.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Útočník si v kasinu bere žetony.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Filipínská policie zveřejnila snímek útočníka z kasina

Útočník následně z kasina utekl do přilehlého hotelu, kde se zabil. Cestou se ale dostal do přestřelky se strážcem a ten ho postřelil do nohy. „Velká ztráta krve ho podstatně zpomalila a vedla k tomu, že se zabarikádoval v pokoji a vzal si život,“ prohlásil provozní ředitel rezortu Stephen Reilly. Podle policejního prezidenta Ronalda dela Rosy se přikryl dekou, polil se benzínem a podpálil.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Útočník na schodech

K útoku se sice přihlásili extremisté z Islámského státu, který bojuje s vládou na jihu země, ale úřady jeho podíl vyloučily a pracují s vyšetřovací verzí o zpackané loupeži. Útočník totiž například nestřílel do lidí a když kolem něj prchali, tak zvedl hlavně své pušky ke stropu a vypálil varovné výstřely. Terorista od Islámského státu by podle vyšetřovatelů jistě bez milosti vraždil na potkání.

Oběti se většinou udusily kouřem při požáru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám