Hlavní obsah

Záběry ukázaly moment, kdy udeřilo zemětřesení v Marrákeši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marrákeš
Aktualizováno

Poklidný večer se během okamžiku změnil v apokalypsu, když v marockém Marrákeši z pátku na sobotu udeřilo zemětřesení. Okamžiky, kdy se vystrašení lidé rozběhli všemi směry ve snaze najít úkryt, zatímco okolní budovy se v oblacích prachu řítily k zemi, ukazují záběry jedné z bezpečnostních kamer, které zveřejnila agentura Reuters.

Zemětřesení v MarokuVideo: Reuters

 
Článek

Počet obětí zmíněného zemětřesení už vystoupal nejméně na 1037, zraněných je nejméně 1200, oznámila v sobotu s odvoláním na marocké ministerstvo vnitra agentura Reuters.

V Marrákeši jsou poškozeny některé budovy v historickém městě, které je na seznamu světového dědictví UNESCO. Spadla například část mešity Kutubíja.

Epicentrum zemětřesení o síle až 7,2 stupně bylo v pohoří Vysoký Atlas jižně od Marrákeše, horská oblast je kvůli neprůjezdným silnicím těžko přístupná a celkový rozsah katastrofy je tak zatím neznámý. Většina obětí a škod je podle prvotních informací na venkově a předměstích, počet mrtvých podle marockých úřadů zřejmě dál poroste.

Noční zemětřesení v Maroku má už přes tisíc obětí

Svět

Charita vyhlásila sbírku na pomoc lidem po zemětřesení v Maroku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám